مهاجرت کاری به کانادا به روش ثبت شرکت
یکی از راههای مهاجرت به کانادا، سرمایهگذاری در این کشور، از طریق ثبت شرکت است. اگر در کشور خود مالکیت و مدیریت کسب و کاری را بر عهده دارید، میتوانید برای انتقال بیزنس خود به کانادا اقدام کنید. کشور کانادا با ارائه ساختار تجاری پایدار و معتبر و حمایتهای قانونی قوی، یکی از بهترین مکانها برای راهاندازی و ثبت شرکت است.
این کشور امکانات و منابع متعددی را برای کارآفرینان و سرمایهگذاران فراهم میآورد، از جمله سیستم مالیاتی شفاف، حمایتهای قانونی از مالکیت معنوی و دسترسی به بازارهای بینالمللی تنها برخی از مزایای ثبت شرکت در کانادا است. مهاجرت به کانادا از طریق ثبت شرکت و اخذ اقامت کاری یا ویزاهای C11 و C10 کانادا طی سالهای اخیر به یکی از مهمترین راههای مهاجرت به کانادا و ورود به این کشور تبدیلشده است.
مراحل و موارد مهم در زمینه ثبت شرکت در کانادا
- نوع شرکت: در کانادا، میتوانید به عنوان شخص حقیقی یا حقوقی شرکت خود را ثبت کنید. انتخاب نوع شرکت (مانند شرکت مسئولیت محدود، شرکت سهامی عام یا شرکت مشارکتی) بسته به نیازها و موقعیتهای مالی و حقوقی شما متفاوت خواهد بود.
- تهیه اسناد مورد نیاز: برای ثبت شرکت، اسناد و مدارک مورد نیاز از جمله مدارک شناسایی، آدرس شرکت، اساسنامه و سایر اسناد قانونی باید با دقت تکمیل و آماده شوند. همچنین، توصیه میشود از یک وکیل یا مشاور حقوقی متخصص در این زمینه راهنمایی دریافت کنید.
- ثبت در سازمانهای مربوطه: باتوجه به استان یا منطقه کانادا که تصمیم به ثبت شرکت در آنجا را دارید، باید در سازمانهای مربوطه و رسمی دولت کانادا ثبت نام و هزینههای لازم را پرداخت کنید.
- تأیید و استقرار: پس از ثبت شرکت، شما به طور رسمی به عنوان یک واحد تجاری در کانادا شناخته خواهید شد. در این مرحله، میتوانید به استقرار فعالیتهای تجاری خود در کانادا بپردازید و نیازهای مالی و مالیاتی خود را مطابق با قوانین محلی این کشور اداره کنید.
پس از اینکه شرکت شما در زمان مشخصی به پایداری و کسب درآمد رسید، میتوانید برای درخواست اقامت دائم کانادا اقدام کنید.
بهترین نوع شرکت برای ثبت کدام است؟
در کانادا، چهار نوع ساختار برای ثبت شرکت وجود دارد که میتوانید از بین آنها انتخاب کنید:
- مالکیت انحصاری یا شرکت خصوصی (Sole Proprietorship)
- شرکتهای سهامی (Corporation)
- شرکت مشارکتی (General Partnership)
- شرکت تعاونی (Cooperative)
شرکت خصوصی (Sole Proprietorship)
ثبت شرکت بصورت مالکیت انحصاری سادهترین شکل مالکیت کسب و کار است که در آن شما تنها مالک هستید و تمامی تصمیمات کسب و کار را خودتان میگیرید. بسیاری از کسب و کارهای کوچک با ساختار مالکیت انحصاری شروع میشوند. در شرکتهای با مالکیت انحصاری یا خصوصی یک نفر به عنوان مالک و صاحب بیزنس وجود دارد. از نکات مثبت این نوع شرکت هزینه راه اندازی کم و ساختار ساده آن است. همچنین مالک میتواند فعالیتهای شرکت را طبق نظر و سلیقه شخصی خود مدیریت کند و از تمام سود شرکت بهره ببرد. اما در صورت ورشکست شدن یا ضررهای مالی، تمام بدهی ها و خسارت های بوجود آمده نیز بر عهده مالک خواهد بود.
شرکت سهامی (Corporation)
شرکت سهامی (corporation) معمولاً زمانی تشکیل میشود که یک مالک انحصاری تصمیم میگیرد کسب و کار خود را به منظور افزایش رشد کسب و کار، محدود کردن مسئولیتها و دسترسی به نرخ مالیاتی متفاوت، تبدیل به شرکت کند. شرکتهای سهامی که به صورت استانی و یا فدرال می توانند ثبت شوند، به عنوان یک شخصیت حقوقی (Legal entity) عمل میکنند و مستقل از سهامداران شرکت هستند.
یکی از مزایای قابل توجه این نوع شرکت ها، مسئولیت محدود سهامداران در زمینه جبران ضررها و بدهیهای احتمالی و خسارت های شرکت است، به این معنی که هر سهامدار به اندازه سهم خود در شرکت متضرر میشود و مسئولیت هر گونه خسارت و بحران مالی کلی بر عهده شرکت است. همچنین از مزایای مالیاتی برخوردار هستند اما هزینه ثبت و راه اندازی شرکت سهامی در مقایسه با انواع دیگر، بالاتر است و هزینههای جانبی زیادی دارد.
شرکت مشارکتی (General Partnership)
همانگونه که از نام این شرکتها مشخص است، مالکیت شرکت میتواند بر عهده ۲ نفر یا بیشتر باشد. به این ترتیب که توافقنامه بین شرکا تهیه شده و میزان سهم هر فرد، مسئولیتها و سایر جزئیات به ثبت میرسد.
این شرکتها نیز مزایای مالیاتی دارند و با تقسیم شدن هزینهها و سود و زیان بین شرکا ریسک کمتری متوجه شرکا خواهد شد. اما به توافق رسیدن در کلیه تصمیم گیریها ممکن است چالش برانگیز باشد.
شرکت تعاونی (Cooperative)
در یک شرکت با ساختار تعاونی، شما عضو یک کسب و کار خصوصی هستید که تصمیمات از طریق اجماع و رایگیری بین اعضا گرفته میشود. مالکیت توسط کسانی که به خدمات کسب و کار دسترسی دارند و آن را ارائه میدهند، کنترل میشود. این نوع کسب و کار کمتر رایج است.
فرآیند ثبت شرکت در کانادا
برای شروع کسب و کار طبق قوانین ثبت شرکت در کانادا به طور کلی مراحل زیر را باید طی کنید:
- برنامه ریزی یک کسب و کار
- ارزیابی آمادگی، انتخاب ساختار کسب و کار، تحقیقات بازار و نوشتن طرح کسب و کار.
- انتخاب نام تجاری
انتخاب یک نام خوب، از مهمترین نکات برای شروع کسب و کار و ثبت شرکت خودتان است. نام شرکت باید عنوان کننده فعالیت و بیزنس شما باشد. نام شرکت را می توانید هم به صورت عدد و یا حروف انتخاب کنید. نکته بسیار مهم این است که نام انتخابی شما تشابه نداشته و قبلا ثبت نشده باشد. سپس میتوانید طبق قوانین ایالتی آن را ثبت کنید.
- ثبت کسب و کار در دولت
- ثبت یا ادغام کسب و کار خود، به علاوه نحوه درخواست برای شماره کسب و کار یا حساب مالیاتی.
- درخواست برای تاییدیهها و مجوزهای تجاری لازم
- مجوزها و تاییدیههایی که ممکن است برای کسب و کار خود از هر سه سطح دولتی نیاز داشته باشید.
- دریافت حمایت و تامین مالی کسب و کار
- حمایت از کسب و کار ملی و منطقه ای، از جمله تامین مالی برای کارآفرینان مهاجر و بومی.
- دریافت اطلاعات مالیاتی در مورد کسب و کار
- جمع آوری اطلاعات لازم در زمینه مالیاتی و حقوقی جهت جلوگیری از اشتباهات رایج، اطلاع از بهترین شیوه های حسابداری، و مالی طبق قوانین کانادا.
مزایای ثبت شرکت در کانادا
مهاجرت از طریق ثبت شرکت در کانادا مانند هر یک از برنامههایی که دولت کانادا برای متقاضیان مهاجرت به این کشور در نظر گرفته نکات مثبت و مزایایی دارد از جمله:
- دسترسی به بهترین بازارهای دنیا برای فروش و تبادلات تجاری
- کشور کانادا در شاخص آزادی اقتصادی جزو ۱۰ کشور برتر است
- نرخ پایین مالیات و مناسب بودن مالیات برای شرکتها و معافیتهای مالیاتی
- شرایط سریع و آسان ثبت شرکت در کانادا
- دسترسی به نیروی کار ماهر و متخصص
- حمایت از سرمایهگذاران و کسب و کارهایی که در رشد اقتصادی موثر هستند
- امکان اقدام برای اخذ اقامت دائم بعد از ثبت شرکت
شرایط ثبت شرکت در کانادا
شروع بیزنس و ثبت شرکت در کانادا در کانادا به عوامل متعددی از جمله ماهیت کسب و کار، محل استقرار یا دفتر مرکزی؛ امور مالیاتی و هزینههای مربوطه بستگی دارد. همچنین هر یک از ایالات و استانهای کانادا، قانونی متفاوت برای ثبت شرکت دارند.
برای دریافت اقامت دائم کانادا از طریق ثبت شرکت، به دو روش کلی زیر میتوان اقدام کرد:
- ثبت شرکت در کانادا از طریق شرکت ایالتی
در این نوع ثبت شرکت، هر ایالت و استان قوانین و الزامات خود را دارد که باید طی شود. برای این کار باید در ابتدا به اداره ثبت دولت استانی یا منطقه مورد نظر مراجعه کنید.
- ثبت شرکت در کانادا از طریق فدرال
در صورتیکه بخواهید شرکت را در سطح فدرال ثبت کنید، باید برای دریافت مدارک و اسناد زیر اقدام کنید:
- اسناد حقوقی مربوط به ثبت شرکت در سطح فدرال
- درخواست شماره تجاری فدرال
- حساب مالیات بر آمد، مالیات بر کالا و خدمات (GST)، مالیات فروش هماهنگ (HST)، مالیات بر صادرات/واردات (در صورت لزوم)
- دریافت مجوزهای لازم از دولت فدرال
لازم به ذکر اسن ثبت شرکت از طریق فدرال در کانادا مزایایی دارد. از جمله میتوان به مواردی مانند: حق استفاده از نام شرکت در سراسر کانادا، کاهش نرخ مالیات شرکت و دسترسی بهتر به سرمایه و کمکهای مالی اشاره کرد.
مدارک لازم برای ثبت شرکت در کانادا
- مدارک هویتی شامل پاسپورت، شناسنامه، سند ازدواج (در صورت وجود)
- مدارک تحصیلی
- مدرک زبان انگلیسی یا فرانسه
- داشتن ۱۸ سال و بالاتر
- عدم سوء پیشینه
- داشتن سابقه مدیریتی به مدت حداقل سه سال و ارائه مدارک سابقه مدیریتی
- عدم ورشکستگی در گذشته
- ارائه فرمهای مربوط به آدرس فیزیکی شرکت، نوع شرکت، تایید نام شرکت
- ارائه بیزینس پلن
- پر کردن فرمهای مربوط به تنظیم اساسنامه شرکت
ثبت شرکت در کانادا چقدر هزینه دارد؟
هر استان و قلمرو کانادا قوانین و هزینههای ثبت کسب و کار خاص خود را دارد. بنابراین فرآیند شروع کسب و کار شما و ثبت شرکت در کانادا بسته به جایی که قصد فعالیت دارید متفاوت خواهد بود. عوامل متفاوتی در تعیین هزینه ثبت شرکت در کانادا دخالت دارد. در بعضی از استانها باید هزینهای بابت جستجوی نام شرکت در سامانه NUANS و همچنین هزینهای بابت ثبت اسم شرکت بپردازید.
برای اطلاع دقیق از هزینه هر مرحله میتوانید به وب سایت رسمی کانادا مراجعه کنید.
در جدول زیر برخی از هزینههای کلی ثبت شرکت در استانهای مختلف کانادا آورده شده است.
استان | هزینه ثبت |
استان بریتیش کلمبیا | ۳۵۰ دلار |
استان آلبرتا | ۴۵۰ دلار |
استان انتاریو | ۳۶۰ دلار |
استان مانیتوبا | ۵۰۰ دلار |
استان نیوبرانزویک | ۳۴۹ دلار |
استان نوا اسکوشیا | ۳۳۷ دلار |
استان پرنس ادوارد آیلند | ۳۰۵ دلار |
استان نیوفاندلند و لابرادور | ۲۰۰ دلار |
استان کبک | ۳۲۶ دلار |
مهمترین نکته برای موفقیت در ایجاد و ثبت شرکت در کانادا، آگاهی کامل از قوانین و مقررات محلی، دریافت مشاوره حقوقی و مالی مناسب و تهیه یک برنامه تجاری جامع و دقیق است. وکیل تجاری با توجه به تجربه و تخصصی که دارد. میتواند کارهای ثبت شرکت، گرفتن مجوزها، ثبت آدرس مجازی یا واقعی برای شرکت و به طورکُلی کاغذبازی ها و روال اداری آن را برای شما انجام دهد.
برای دیدن اطلاعات و ویدئوهای بیشتر در باره خدمات سازمان مهاجرتی دکتر پرگل ریاضیات. ما را در تلگرام و اینستاگرام دنبال کنید: