کانادا با نرخ بیکاری پایینی که دارد از جمله کشورهای پر طرفدار برای کار و مهاجرت است. اگر بالاخره پس از مدتها تلاش پا به خاک کانادا گذاشتهاید، یا تحصیلات خود را در این کشور به پایان رساندهاید. و دنبال کار میگردید، یا حتی پیش از مهاجرت میخواهید کار پیدا کنید تا برای ویزای کار کانادا اقدام کنید. در هر حالت پیداکردن شغل مطلوب خود پروسه تقریباً یکسانی پیش رو دارید. برای پیدا کردن کار در کانادا، باید عنوان و کد شغلی خود را در این کشور بشناسید و با الزامات شغل خود آشنا شوید. رزومه بنویسید و در آگهیهای استخدامی برای شغل موردنظر اپلای کنید. در صورت پذیرفته شدن معمولاً برای مصاحبه دعوت خواهید شد و سپس جابآفر دریافت خواهید کرد. توسط این جابآفر میتوانید برای ویزای کاری کانادا اقدام کنید و به این کشور مهاجرت کنید.
مرحله اول: درباره عنوان و الزامات شغل دلخواه خود تحقیق کنید
اولین و مهمترین مرحله برای پیداکردن کار در کانادا کسب اطلاع از کد ناک (NOC) شغل مورد نظرتان و بررسی شرایط و صلاحیتهای لازم آن شغل است. NOC یا ناک مخفف عبارت National Occupational Classification است، که به معنای ردهبندی ملی شغلی میباشد. در کانادا هر شغل یک کدِ ناک دارد که توسط آن فهرست تمام مشاغل موجود در این کشور طبقهبندی میشود. و الزامات و صلاحیتهای موردنیاز برای هر شغل، شرح وظایف آنها، متوسط درآمد در هر استان و چشمانداز شغلی در هر استان مشخص شده است.
شما میتوانید با مراجعه به وبسایت Job Bank کانادا و جستجوی عنوان شغلی موردنظر بهصورت رایگان به تمام این اطلاعات دسترسی پیدا کنید. این وبسایت توسط دولت کانادا و به منظور راحتتر کردن کاریابی در این کشور راهاندازی شده است. با استفاده از اطلاعات این وبسایت میتوانید تصویر کاملی از وظایف و صلاحیتهای موردنیاز شغل خود در کانادا داشته باشید.
مرحله دوم: تهیه ی رزومه و کاور لتر Cover Letter
یک رزومه قوی شامل سوابق شغلی، سوابق تحصیلی، مهارتها و صلاحیتهای، اطلاعات شخصی، و از همه مهمتر دستاوردهای شخصی و تیمی شما است. اولین چیزی که کارفرما از شما میبیند رزومه شما است. پس بهتر است آن را با دقت تمام و تمرکز بر صلاحیتها و دستاوردها یا موفقیتهای خود بنویسید. توجه داشته باشید که صرفاً سوابق شغلی نشاندهنده مهارت و صلاحیت شما نیست. کارفرمایان بیشتر تواناییهای شخصی و موفقیتهایی که کسب کردهاید را موردتوجه قرار میدهند.
اگر کارفرمایان قبلی شما از کارتان رضایت داشتهاند و رابطه خوبی با آنها دارید میتوانید از آنها درخواست توصیهنامه بکنید. ضمیمه کردن توصیهنامه به رزومه، نشان دهنده این است که شما در کارتان ماهر هستید و کارفرمایان قبلی از شما آنقدر رضایت داشتهاند. هرچه شرکت محل کارتان و شخصی که توصیهنامه را مینویسد اعتبار بیشتری داشته باشد تأثیر توصیهنامه نیز بیشتر میشود. اگر کسی که توصیهنامه را مینویسد یا شرکت او روابط بینالمللی و علیالخصوص با کانادا رابطه داشته باشد، توصیهنامهای که از او میگیرید بسیار قویتر خواهد بود.
مرحله سوم: آگهیهای شغلی را بررسی کنید
اگر به پیدا کردن کار در کانادا علاقه دارید، فرایند کاریابی را با بررسی آگهیهای شغلی شروع کنید. برای یافتن شغل رویاییتان در میان آگهیهای شغلی لازم نیست حتماً در کانادا باشید، حتی قبل از سفر به کانادا هم میتوانید جستجوی اینترنتی انجام بدهید. در سایتهای کاریابی، فرومها یا شبکههای اجتماعی جستجو کنید تا متوجه شوید که چه پستهای خالیای وجود دارد و مدارک و صلاحیتهایتان را بررسی کنید. دامنۀ جستجویتان را مطابق با صنعت، ناحیه و حقوق موردانتظارتان به کمک منابع اینترنتی محدود کنید. اگر سازمان موردعلاقهتان را پیدا کردید، با چند تن از کارکنانش تماس بگیرید و طی گفتگوهایی غیررسمی اطلاعات بیشتری دربارۀ فرهنگ، مزایا و استانداردهای شرکت به دست بیاورید.
پیداکردن آگهیهای مرتبط به شغل موردنظر خود کمک بزرگی به شما میکند. آگهیهای کار فقط برای اپلای کردن نیستند. شما میتوانید با مطالعه شرح کلی و وظایف و صلاحیتهای موردنیاز که در هر آگهی نوشته شده است، از مهارتهای موردنیاز برای شغل خود اطلاعات کسب کنید و برای تکمیل رزومه و گسترش مهارتهای خود اقدام کنید.
بهترین وبسایتهای کاریابی در کانادا
وبسایتهای بسیاری وجود دارند که با جستجوی عنوان شغلی موردنظر میتوانید به صدها آگهی شغلی در استانها و شهرهای مختلف کانادا دست پیدا کنید. همچنین بسیاری از وبسایتها میتوانند نتایج بر اساس تماموقت بودن یا پارهوقت بودن، دورکاری یا حضوری و… مرتب کنند. در ادامه تعدادی از بهترین سایتهای بازاریابی در کانادا را معرفی میکنیم.
Indeed Canada
آدرس سایت: https://ca.indeed.com
شرکت جهانی Indeed که انبوهی از اطلاعات مختلف در آن گردآوری شده است، شعبههای متعددی برای کشورهای مختلف، از جمله کانادا دارد. Indeed شغلهایی را که مطابق با استانداردهایش هستند، از سایتهای دیگر (مانند صفحۀ حرفهای شما) جمعآوری میکند و به رایگان به نمایش میگذارد. Indeed این امکان را به کارفرمایان میدهد که آگهیهای شغلی را رایگان در پلتفرمش درج کنند.
Glassdoor Canada
آدرس سایت: https://www.glassdoor.com
خدمات کاریابی اینترنتی Glassdoor در بسیاری از کشورهای جهان، از جمله کانادا در دسترس است. این پلتفرم جستجوی کار در ناحیۀ موردنظر را برایتان آسان میکند. بهعلاوه کاربران میتوانند نظراتشان را دربارۀ شرکتی که قبلاً برای آن کار میکردهاند، در سایت بنویسند. بخش نظرات کمکتان میکند تا اطلاعات بیشتری را دربارۀ مزایا و معایب استخدام شدن در یک شرکت به دست بیاورید و از حقوق، مزایا و پاداش کار کردن برای شرکت موردنظرتان مطلع شوید.
بانک مشاغل کانادا
آدرس سایت: https://www.jobbank.gc.ca
بانک مشاغل کانادا (Canada Job Bank) یکی از بهترین سایتهای کاریابی است. مهم نیست در کدام یک از استانهای کانادا میخواهید مشغول به کار شوید. بانک مشاغل کانادا میتواند کمک بسیار مؤثری در یافتن شغل موردنظرتان باشد.
بانک مشاغل کانادا بانک مشاغل رسمی حکومت کاناداست و فهرست مشاغل را به دو زبان فرانسوی و انگلیسی در اختیار کاربران میگذارد. این سایت ابزاری مانند رزومهساز و برنامۀ موبایل رایگان برای جستجوی مستمر دارد که جستجوی شغل را برایتان راحتتر میکند.
Monster Canada
آدرس سایت: https://www.monster.ca
Monster Canada وبسایت کاریابی بزرگ و معروف دیگری است که برای کارجویان کانادا بسیار مفید است. این پلتفرم یکی از اولین سایتهای تجاری جهان و یکی از اولین سایتهای کاریابی بزرگ جهان به شمار میآید.
در این سایت امکان برای کابران وجود دارد که رزومهشان را به راحتی بارگذاری کنند. به شبکههای حرفهای دسترسی داشته باشند، پروندۀ شرکتهای مختلف را بررسی کنند و از امکانات مختلف دیگر بهرهمند شوند. بهعلاوه Monster Canada بر پایۀ علائق، مهارتها و سوابق منحصر به فردتان به شما برای مناسب بودن جهت اشتغال در یک نقش شغلی خاص امتیاز میدهد.
مرحله چهارم: برای شغل مورد نظر اپلای کنید
پس از اینکه آگهیهای مطلوبتان را پیدا کردید رزومه خود را بارگذاری کنید. توجه داشته باشید که نیازی نیست حتماً برای تمام کارفرمایان یک رزومه ثابت بفرستید. سعی کنید رزومه ی خود را بر اساس الزامات و صلاحیتهای موردنیاز هر آگهی ویرایش کنید.
میتوانید درخواست استخدامتان را مستقیماً از طریق وبسایتهای معرفیشده در بخش قبل ارسال کنید یا از طریق ایمیل اپلای کنید. پس از ارسال درخواست استخدام چند روز بعد پیگیری کنید تا نشان بدهید که چقدر برای استخدام در آن شرکت اشتیاق دارید. البته باید مؤدبانه پیگیری کنید.
اگر در مصاحبه شرکت کردید، پس از مصاحبه ایمیلی برای مصاحبهکننده بفرستید و از ایشان تشکر کنید که این فرصت را در اختیارتان گذاشتند. ارسال نامۀ تشکر به متمایز شدنتان از بقیۀ کارجویان کمک میکند. هرچند کاریابی در کانادا راحت نیست، اما مطمئن باشید که ممکن است.
رعایت توصیههای زیر برای کاریابی در کانادا کمکتان میکند:
- حتماً توصیهنامههای قوی و متقاعدکنندهای را از کارفرمایان قبلی بگیرید. بسیاری از کارفرمایان کانادایی از شما معرف و توصیهنامه میخواهند.
- ذهنیت درست داشته باشید. در برخورد با کارفرمایان احتمالی صبور، خوشبین و مشتاق باشید.
- گزینشی عمل کنید و کارهایی را که برایشان درخواست استخدام ارسال میکنید، با دقت انتخاب کنید. کارجویانی که انبوه درخواستها را ارسال میکنند، عموماً از افرادی که گزینشی پیش میروند، عملکرد بدتری دارند. بهعلاوه وقتی کارهای موردعلاقهتان را انتخاب میکنید، دستتان برای تغییر رزومه و کاور لتر متناسب با شغل درخواستی بازتر میشود.
اگر به دنبال بهترین موسسه مهاجرتی هستید تا بتوانید با خیال راحت تمامی امور مربوط به گرفتن ویزا و مهاجرت خود را به آن بسپارید. مشاوران سازمان مهاجرتی دکتر پرگل ریاضیات همین جا هستند. برای آشنایی بیشتر با روش ها کاریابی در کانادا با مشاورین سازمان مهاجرتی دکتر پرگل ریاضیات در تماس باشید.
صحبت های دکتر پرگل ریاضیات را درباره دغدغه پیدا کردن شغل مناسب بشنوید.
بدون دیدگاه